Productiehuis New Life Entertainment in samenwerking met Move bvba

“Laat de hoop nooit varen, blijf geloven in jezelf & maak jouw eigen dromen waar!” Met deze lijfspreuk raapte Oprichter & Bezieler Tjorven Pletinckx-Swinnen al zijn moed bij elkaar om aan zijn; “New Life Entertainment” avontuur te beginnen een productiehuis dat zich richt op het brengen van Theater, Muziektheater & Musicals in en rond de omgeving van Aalst.

Wat “New Life Entertainment” uniek maakt, is dat het naast het produceren van Theater- & Musicalvoorstellingen ook een deeltijdse Theater- & Musicalopleiding aanbiedt in Aalst, gegeven door professionele/gediplomeerde docenten.

Hiervoor zal “New Life Entertainment” de gewaardeerde samenwerking aangaan met bepaalde partners, waaronder “Move bvba”, sinds 1993 de enige echte dansschool voor jong en oud in Aalst en ver daarbuiten. “Move” is ook de thuishaven van het professioneel dansgezelschap “Move Entertainment Company – The Groovies” die in het verleden al heel wat artistieke ondersteuning hebben volbracht bij o.a. diverse gekende musicals en waar ”Move 4 Events” als erkend evenementen en boekingskantoor dat onder hetzelfde dak van “Move bvba” fungeert, zorgt voor de artistieke omlijsting en begeleiding van verschillende events. (o.l.v. Patrick de Coninck)

Tjorven heeft jarenlange ervaring in de culturele sector, dit werd al van kinds af door vader Marc meegegeven. Marc overleed op Tjorven zijn 10-jarige leeftijd aan de vreselijke ziekte: kanker.

“Het was altijd al een droom van mijn vader om te doen waar ik nu mee bezig ben.” Aldus Tjorven. “New Life Entertainment” is daarbij ook een ode aan zijn vader, die gewezen ondervoorzitter is van koninklijke toneelvereniging “Nieuw Leven” – Aalst. Theater & Musical gaven hem positiviteit en de kracht om door te zetten in het leven, net zoals bij zijn vader in de strijd, die hij jammer genoeg verloor.

Tjorven behaalde zijn diploma ‘Podiumtechnieken’ aan de Kunsthumaniora te Brussel. Hij bracht als eindwerk – voor zijn opleiding – zelf zijn professionele voorstelling: “Musical In Concert” die te zien was in de uitverkochte Schouwburg van CC De Werf, Aalst. Daarnaast behaalde hij ook een diploma ‘Integrale Veiligheid’ met bijkomende attesten aan het GO! Lyceum te Gent. De volgende stap is het behalen van zijn diploma “Eventmanagement” in de avondschool, waar hij nu mee bezig is.

Sinds enkele jaren volgde hij een musicalopleiding bij een erkende school en legt hij zich toe op diverse opleidingen om zijn passie verder te ontplooien. Die passie om op de planken te staan, groeide uiteindelijk uit tot het starten van een eigen productiehuis binnen Aalst, waarbij hij aan het hoofd staat van deze onderneming.

In volle coronacrisis, bracht “New Life Entertainment” het protestlied: ‘Sound of Silence – Steun de culturele sector’ uit.


Terug naar nieuws