Theater- en musicalopleiding in Move: “Het was de droom van mijn overleden vader”, zegt bezieler Tjorven

Gloednieuw in Aalst: een theater- en musicalopleiding. De 22-jarige Aalstenaar Tjorven Pletinckx-Swinnen werkt daarvoor samen met Patrick De Coninck van danscenter Move. Tjorven kreeg de passie voor toneel met de paplepel mee, want zijn vader Marc stond vroeger op de planken bij theatervereniging Nieuw Leven. “Mijn vader stierf aan kanker toen ik 10 jaar was. Ik doe verder waarmee hij bezig was”, zegt Tjorven.

‘Laat de hoop nooit varen, blijf geloven in jezelf & maak jouw eigen dromen waar.’ Met deze lijfspreuk raapte oprichter en bezieler Tjorven Pletinckx-Swinnen al zijn moed bij elkaar en richtte het ‘New Life Entertainment’-productiehuis op. “Gericht op theater, muziektheater en musicals in de omgeving van Aalst en daarbuiten”, vertelt Tjorven. “Wat ‘New Life Entertainment’ uniek maakt, is dat het naast het produceren van theater- en musicalvoorstellingen nu ook een deeltijdse theater- en musicalopleiding aanbiedt in Aalst, gegeven door professionele/gediplomeerde docenten.”

Move

New Life Entertainment werkt daarvoor onder meer samen met Move. “Sinds 1993 de bekendste dansschool voor jong en oud in Aalst en ver daarbuiten. Move is ook de thuishaven van het professioneel dansgezelschap ‘Move Entertainment Company - The Groovies’ die in het verleden al heel wat artistieke ondersteuning hebben volbracht bij onder andere diverse gekende musicals. Er is ook ‘Move 4 Events’ dat als erkend evenementen en boekingskantoor zorgt voor de artistieke omlijsting en begeleiding van verschillende events onder leiding van Patrick de Coninck.”

Tjorven kreeg de passie mee van zijn vader Marc, die overleed toen Tjorven nog maar 10 jaar oud was. “Mijn vader stierf aan de vreselijke ziekte: kanker. Het was altijd al een droom van mijn vader om te doen waar ik nu mee bezig ben”, aldus Tjorven. “New Life Entertainment is daarom ook een ode aan zijn vader, die gewezen ondervoorzitter is van koninklijke toneelvereniging ‘Nieuw Leven’ in Aalst. Theater en musical geven me positiviteit en de kracht om door te zetten in het leven. Mijn vader haalde daar ook zijn kracht uit om te kunnen strijden tegen de ziekte, maar jammer genoeg verloor hij”, zegt Tjorven, die zijn diploma ‘Podiumtechnieken’ aan de Kunsthumaniora in Brussel haalde. Hij bracht als eindwerk - voor zijn opleiding - zelfs een professionele voorstelling: ‘Musical In Concert’ die te zien was in de uitverkochte schouwburg van CC De Werf in Aalst.

Sound of Silence

Daarnaast behaalde hij ook een diploma ‘Integrale Veiligheid’ met bijkomende attesten aan het GO! Lyceum in Gent. De volgende stap is het behalen van zijn diploma ‘Eventmanagement’ in de avondschool, waar hij nu mee bezig is. Sinds enkele jaren volgde hij een musicalopleiding bij een erkende school en legt hij zich toe op diverse opleidingen om zijn passie verder te ontplooien. Die passie om op de planken te staan, groeide uiteindelijk uit tot het starten van een eigen productiehuis binnen Aalst, waarbij hij aan het hoofd staat van deze onderneming. In volle coronacrisis, bracht ‘New Life Entertainment’ het protestlied: ‘Sound of Silence – Steun de culturele sector’ uit.

Tjorven behaalde zijn diploma ‘Podiumtechnieken’ aan de Kunsthumaniora te Brussel. Hij bracht als eindwerk – voor zijn opleiding – zelf zijn professionele voorstelling: “Musical In Concert” die te zien was in de uitverkochte Schouwburg van CC De Werf, Aalst. Daarnaast behaalde hij ook een diploma ‘Integrale Veiligheid’ met bijkomende attesten aan het GO! Lyceum te Gent. De volgende stap is het behalen van zijn diploma “Eventmanagement” in de avondschool, waar hij nu mee bezig is.

Er zijn lessen voor jongeren ouder dan 12, jongeren ouder dan 16 en er zijn lessen voor 21+’ers.


Terug naar nieuws